O nás Fakta a informace

DDoS útoků výrazně přibývá



Ačkoliv ještě minulý rok počet DDoS útoků mírně klesal, tak v první kvartálu roku 2019 došlo opět k prudkému nárůstu. Nejčastěji se jednalo o útoky trvající déle než jednu hodinu. Jejich množství se tak zdvojnásobilo a prodloužilo o 487%. Nejvíce útoků pocházelo z Číny (67,89 %), USA (17,17 %) a Hong Kongu (4,81 %). Nejčastějším útokem byl SYN flooding (84%), http (3,3 %) a ICMP (0,6 %). Nejdelší útok trval 289 hodin. Podíl útoků na Linux byl 95,71 % a na Windows 4,29 %.

Původci (iniciátoři) útoků DDoS bývají často konkurenční společnosti, nespokojení zákazníci, rozhádaní obchodní partneři nebo jinak motivovaní útočníci. Nárůstu pomáhá také zvyšující se dostupnost tohoto typu útoků. Dnes není problém i pro méně technicky zdatného uživatele internetu pomocí online DDoS tržiště pořídit cílený útok a to již za pár dolarů.

Využijte našich služeb bezpečnostního testování, DDoS testování a performance testů prováděných specializovanými HW a SW nástroji. Výsledkem budou doporučení nebo nabídka odpovídajících řešení z našeho portfolia produktů a služeb. Prevence předchází zvýšeným nákladům na sanaci způsobených škod.


Nenechte se zaskočit a buďte připraveni! Naši specialisté s vámi vše projdou a navrhnou postup řešení.

KONTAKTUJTE NAŠE SPECIALISTY PRO NEZÁVAZNOU KONZULTACI

Zdroj zprávy: lupa.cz